Terry MKB Support Desk

Alternatieve financieringen voor het mkb

Als ondernemer weet je dat de kosten bijna altijd voor de baten uitkomen. In tijden dat ieder zijn geld vasthoudt, facturen structureel (te) laat betaald worden en het lastig is om MKB financiering te krijgen is een ondernemer bijna bankier. Inkomende en uitgaande cashflows op elkaar afstemmen en ondertussen jouw klanten voorfinancieren. Debiteurenrisico’s afwegen en niet voor elke klant staat de deur nog open.

Is uw bankfaciliteit ontoereikend? Bent u op zoek naar alternatieve financieringsvormen?

Heb je een groeiende onderneming? Moet je te lang wachten op betalingen van je debiteuren? Is jouw krediet niet toereikend? Wij zorgen ervoor dat je wél over (extra) liquiditeit kunt beschikken. Vul online een aanvraag in dan zorgen wij vandaag nog voor een de juiste oplossing.

Factoring de kracht van extra werkkapitaal

Met extra werkkapitaal kunt u meer groeikansen benutten. Met voldoende werkkapitaal kunt bijvoorbeeld die belangrijke investering doen of inkoopkorting regelen bij uw leveranciers. Vooral openstaande facturen en grote voorraden zetten uw werkkapitaal onder druk. In sommige seizoenen neemt die druk zelfs toe.

Met een factoringoplossing, ook wel debiteurenfinanciering genoemd. krijgt u uw facturen alvast voor een groot deel betaald. Wachten tot een klant betaalt, is dus niet meer nodig. Het geld staat de volgende werkdag al op uw rekening. Meestal gaat het om maximaal 90% van het factuurbedrag.

Welke financiële oplossing past het beste bij uw bedrijf?

Welke vorm van MKB financiering geschikt is voor uw mkb bedrijf hangt uiteindelijk af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld uw branche, of u in de dienstverlening zit of met voorraden te maken heeft. Ook verschillen de risico’s voor uw onderneming bij de verschillende vormen van mkb financiering nog behoorlijk. De gevolgen kunnen bijvoorbeeld liggen bij de winst die u uit uw onderneming haalt en afdraagt of hoge rentes die u moet betalen.

Wat heeft het MKB Support Desk bedrijven te bieden?

Onze specialisten zitten dagelijks voor u klaar om ervoor te zorgen dat u snel en adequaat geholpen wordt bij de groei van uw bedrijf. U hoeft niet meer zelf op zoek naar de meest geschikte partner of best passende oplossing voor uw vraagstuk. Wij hebben de experts al voor u gevonden en bieden u direct financiële oplossingen en organisatorische ondersteuning.