Alternatieve financieringen voor het mkb

Als ondernemer weet je dat de kosten bijna altijd voor de baten uitkomen. In tijden dat ieder zijn geld vasthoudt, facturen structureel (te) laat betaald worden en het lastig is om MKB financiering te krijgen is een ondernemer bijna bankier. Inkomende en uitgaande cashflows op elkaar afstemmen en ondertussen jouw klanten voorfinancieren. Debiteurenrisico’s afwegen en niet voor elke klant staat de deur nog open.

Is uw bankfaciliteit ontoereikend? Bent u op zoek naar alternatieve financieringsvormen?

Heeft u een groeiende onderneming? Moet u te lang wachten op betalingen van je debiteuren? Is uw krediet niet toereikend? Kies voor alternatieve financieringsoplossingen.

Factoring de kracht van extra werkkapitaal

Met extra werkkapitaal kunt u meer groeikansen benutten. Met voldoende werkkapitaal kunt bijvoorbeeld die belangrijke investering doen of inkoopkorting regelen bij uw leveranciers. Vooral openstaande facturen en grote voorraden zetten uw werkkapitaal onder druk. In sommige seizoenen neemt die druk zelfs toe.

Met een factoringoplossing, ook wel debiteurenfinanciering genoemd. krijgt u uw facturen alvast voor een groot deel betaald. Wachten tot een klant betaalt, is dus niet meer nodig. Het geld staat de volgende werkdag al op uw rekening. Meestal gaat het om maximaal 90% van het factuurbedrag.

Welke financiële oplossing past het beste bij uw bedrijf?

Welke vorm van MKB financiering geschikt is voor uw mkb bedrijf hangt uiteindelijk af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld uw branche, of u in de dienstverlening zit of met voorraden te maken heeft. Ook verschillen de risico’s voor uw onderneming bij de verschillende vormen van mkb financiering nog behoorlijk. De gevolgen kunnen bijvoorbeeld liggen bij de winst die u uit uw onderneming haalt en afdraagt of hoge rentes die u moet betalen.

Direct kiezen voor invoice factoring

Er is geen snellere manier om uw factuur betaald te krijgen dan invoice factoring. Direct de factuur betaalt/ Alles te regelen via een online portal. Binne twee dagen kunt u uw factuur betaald krijgen.