Financiering berekenen met Online Factoring Calculator
Met de OnLine Factoring Calculator kun je binnen enkele minuten eenvoudig berekenen wat de kosten zijn voor Factoring maar ook krijg je inzicht in eventuele besparingen. Afhankelijk van de door jou ingevulde gegevens krijg je niet alleen inzicht in de minimaal mogelijke financiering via Factoring. Maar ook beeld bij wat jouw maximaal mogelijke financiering zou kunnen zijn.
Om de meest geschikte factormaatschappij of aanbieder en de juiste vorm van Factoring voor jouw onderneming te vinden kun je via de website ook heel eenvoudig direct online jouw aanvraag doen. Specialisten adviseren jou over de verschillende mogelijkheden. En kunnen er voor zorgen dat je snel de juiste oplossing en de beste tarieven krijgt aangereikt. Inmiddels hebben de belangrijkste aanbieders van Factoring in Nederland en diverse Funding Circles zich aangesloten bij FactoringCalculator.nl.
Afhankelijk van het doel van jouw financieringsbehoefte heb je de keuze uit verschillende financieringsvormen. Naast financiering bij jouw bank bestaan er alternatieven. Factoring is één van de mogelijkheden.
Traditionele Factoring
Factoring is een manier om snel en flexibel over liquide middelen te beschikken. Door middel van deze flexibele vorm van werkkapitaal financiering kunnen ondernemingen groeien. Er ontstaat extra financiële ruimte en daarmee kan de groei van het bedrijf gefinancierd worden. Deze groei vergoot de kans op continuïteit. Tevens kunnen leveranciers sneller betaald worden en daarmee kortingen worden bedongen. Full Service Factoring (Traditionele Factoring) biedt flexibele financiering, die meegroeit met de omzet van uw bedrijf.
De kosten van Traditionele Factoring zijn gebaseerd op de totale omzet van de onderneming en zijn mede afhankelijk van de additioneel geleverde diensten. Doorgaans bestaan deze kosten uit een rente component en een factorfee (bijvoorbeeld een vast bedrag per factuur of tijdsperiode). Gebruikelijke rentepercentages variëren van 3 tot 8%.
American Factoring
Deze vorm komt steeds vaker voor. De factormaatschappij rekent geen percentage van de omzet, maar van het factuurbedrag. In deze variant koopt het bedrijf individuele facturen, waarbij je bepaalt welke je wel en niet verkoopt.
De kosten van American Factoring bestaan alleen uit een rente component en zijn doorgaans hoger in vergelijking met Traditionele factoring doordat het risico op wanbetaling is overgedragen aan de factormaatschappij.
Voordelen Factoring
- Verbeterde cashflow, dankzij directe inkomsten uit verzonden facturen;
- Hogere financiering dan bij regulier bankkrediet. Tot wel 90% van uitstaande debiteuren portefeuille;
- Lagere doorlooptijd van debiteuren (DSO);
- Gemak, dankzij overname incassoproces en debiteurenbeheer;
- Lager debiteurenrisico, dankzij de kredietverzekering ben je gevrijwaard van afschrijvingen door faillissement;
- Flexibiliteit, dankzij voordelige inkoopcondities;
- Kostenbesparing, door het uitbesteden van kredietmanagement en debiteurenbeheer;
- Je kunt profiteren van de kredietverzekering van de factoringmaatschappij.
Voor wie is Factoring geschikt?
- Bedrijven met vorderingen op zakelijke afnemers en/of consumenten,
die een afgeronde dienst en/of product leveren; - Snel groeiende bedrijven in bijna alle branches;
- Bedrijven (of ZZP-ers) met een jaaromzet vanaf 50.000 euro tot 500 miljoen euro of meer;
- Leveranciers met seizoensgebonden omzetfluctuaties;
- Fabrikanten die over voorraden beschikken;
- Ondernemingen die gunstigere inkoopvoorwaarden kunnen realiseren door snelle betaling;
- Bedrijven met grote export divisie;
- Ondernemingen die zich reorganiseren.